Приключи проверката, назначена от вътрешния министър , за действията на

...
Приключи проверката, назначена от вътрешния министър , за действията на
Коментари Харесай

Вътрешна проверка на МВР откри пропуски и нарушения във връзка с убийството в Цалапица

Приключи инспекцията, назначена от вътрешния министър, за дейностите на  полицейските органи във връзка с извършено в с. Цалапица ликвидиране, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Проверяващите са открили позволени основни пропуски и нарушавания на нормативните условия, довели до напускането на страната на открития като причинител на убийството. Не са открити данни за прикриване на случая или прояви на защита по отношение на двамата братя, съпричастни към закононарушението, показват от Министерство на вътрешните работи.

Заради случая в Цалапица, по отношение на инспекцията, са формирани три дисциплинарни производства. Едното от тях е против някогашния шеф на ОДМВР - Пловдив, старши комисар Васил Костадинов, което е завършило с издаването на заповед за уволняване. Другото е против основен контрольор Ангел Керпиев – шеф на районно управление (на МВР) – Стамболийски, завършило също с наказване " уволняване ". Третото е против контрольор Дамян Капов от група „ Криминална полиция “ към районно управление (на МВР) – Стамболийски, който е краткотрайно отхвърлен от служба, до момента в който не завърши дисциплинарното произвеждане.

На 20 юли, след тежък побой, тялото на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица бе открито заровено на към километър от мястото, на което последно е бил забелязан. Районният съд в Пловдив остави в ареста двама братя близнаци, арестувани за персонално укривателство по случая. Те са привлечени като обвинени за това, че са помогнали на причинителя на убийството да избегне наказателно гонене. Продължава издирването на обвинявания за убийството на мъжа. Жители на селото направиха няколко протестни шествия в Стамболийски, Пловдив и София с гледище за бърз и обективен развой против всички, забъркани в тази ситуация с убийството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР